THE SMART TRICK OF BARTHOLIN KISTI KANAR Mı THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

Blog Article

Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair net görüşler edinilmeye çalışılır.

Herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olabilir, ancak dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.

Dış gebelik olmaması için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Ancak dış gebelik belirtileri bazen diğer sağlık sorunları ile karıştırılabilir. Bu yazıda, dış gebelik belirtileri nelerdir ve nasıl fark edilebilir, bunları ele alacağız.

Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak  ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.

Bu tedavi yönteminde doktorunuz dimensions bu ilacı enjekte eder ve kullanım için hastanede kalmanız gerekebilir. Ayrıca ilacın etkili olup olmadığını belirlemek için düzenli kan testlerine ihtiyaç duyulur ve sıkı takibe alınmalısınız. Eğer ilaç tedavisi başarılı olursa, cerrahi müdahaleye gerek kalmaz.

six haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? Karın veya pelvik bölgesinde hafiften şiddetliye kadar değişebilen ve zaman zaman ortaya çıkan ya da sürekli hissedilen keskin bir ağrı görülür. Bu ağrının yanında parlak kırmızı veya kahverengi tonlarda olabilecek hafif ya da şiddetli vajinal kanama yaşanır.

Gebelik süresi boyunca hem bebeğin hem de annenin sağlık durumu sürekli takip edilmelidir. Bunu yapan ve bu Detaylı Bilgi Burada alanda uzmanlaşan kadın – doğum uzmanları birçAlright teknik ile bu işlemi profesyonel bir şekilde yapar.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Halsizlik ve Yorgunluk: Erken gebelik yorgunluğuna neyin neden olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak progesteron hormonu seviyelerinin hızla artması uykululuk halinize katkıda bulunur. Tabii ki, sabah rahatsızlığı ve gece sık sık idrara çıkma zorunluluğu da buna eklenebilir.

Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Dış gebelik rahime ulaşamadan yumurtanın tüplerde tutunması ile olmaktadır. Gelişemeyeceği ortamda anneyi tehlikeye atmaktadır.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Report this page